ENTHOUSIASTE EN AMBITIEUZE PLANECONOOM

Nick van Lenthe is bij PAS bv Adviseur Planeconomie en Gebiedsontwikkeling. Tijdens zijn studie Ruimtelijke Ordening en Planologie aan Hogeschool Saxion is zijn interesse voor stedelijke gebiedsontwikkeling ontstaan en koos hij voor de minor ‘Regie Stedelijke Vernieuwing’. Na zijn opleiding heeft hij een jaar als Assistent Ontwikkelingsmanager gewerkt binnen een Amsterdamse woningcorporatie. Nick is daarmee in staat om verschillende varianten te zien in vastgoedontwikkelingen en dit ruimtelijk en rekenkundig door te vertalen. Kenmerkend voor Nick is zijn hoge mate van zelfstandigheid, initiatief tonen, sterke communicatieve vaardigheid en continu zichzelf te willen ontwikkelen. Nick is ambitieus en doet graag een stapje extra.

Opleiding

Voordat Nick bij PAS bv kwam werken heeft hij verschillende studies gevolgd en met succes afgerond. Zo heeft hij aan Hogeschool Saxion Deventer zijn Bachelor gehaald op het gebied van Ruimtelijke Ordening en Planologie. Daarbij heeft hij de Minor Regie Stedelijke Vernieuwing gestudeerd. Ook heeft hij aan de ESRI opleidingen gestudeerd en daar de studie ArcGis 10.3 (geo-informatiesysteem) met succes afgerond. Aan het Instituut voor Vastgoed en Duurzaamheid heeft hij de Basiscursus Vastgoedrekenen gevolgd. Bij Geoplan & Orbiters heeft hij Leergang Basis Planeconomie en Financiële Regie op gebiedsontwikkeling gehaald. Aan de PAS-Academy heeft Nick de interne leergang planeconomie en gebiedsontwikkeling doorlopen.

Adviseur Planeconomie en Gebiedsontwikkeling: werkervaring

De afgelopen jaren heeft Nick verschillende werkzaamheden voor verschillende opdrachtgevers mogen verrichten. Bekijk hieronder zijn werkervaring voor PAS bv:

Adviseur Planeconomie & Gebiedsontwikkeling

 • Planeconoom gemeente Amstelveen/ Aalsmeer
 • Planeconoom facilitaire projecten gemeente Hoorn
 • Planeconoom gemeente Lochem

Advies

 • Onderzoek naar effecten van duurzame woningbouw op de residuele grondwaarde voor de gemeente Den Haag, Amstelveen, Dordrecht, Vlaardingen, Assen, Deventer, Kampen, Zutphen, Leek, Winsum en Zuidhorn.
 • Gemeente Lochem: residuele grondwaarde onderhandelingen van ca. 124 woningen.
 • Gemeente Kampen: toets marktconformiteit grondprijzen bedrijven en woningbouw t.b.v. Nota Grondprijzen.
 • Gemeente Lansingerland: duurzame residuele grondwaardeberekening op basis van BENG, EPC 0 en NOM.
 • Gemeente Enschede: residuele grondwaarde onderhandeling van ca. 530 woningen.
 • Gemeente Bunschoten: markttoets kavelprijzen Rengerswetering Eiland 4.
 • CODE: ondersteuning senior adviseur businesscase herontwikkeling entreegebouw Bijlmerbajes (P.I. Over Amstel).

Co-docent diverse cursussen

 • Scobe Academy: Leergang Cursus Duurzame Gebiedsontwikkeling, cursus Rekenen aan Gasloos Bouwen.
 • Gemeente Rotterdam: Cursus Vastgoedrekenen.

De werkzaamheden van een Adviseur Planeconomie en Gebiedsontwikkeling

Nick heeft binnen PAS bv uiteenlopende werkzaamheden. Zo is hij o.a. vaardig in het opstellen van haalbaarheidsanalyses, programmastudies, grondexploitaties, woningmarktanalyses, planoptimalisaties en residuele grondwaardeberekeningen.

Adviseur Planeconomie en Gebiedsontwikkeling Nick van Lenthe inhuren voor uw project?

Staat u aan de vooravond van een nieuw project en bent u op zoek naar het beste Planeconomie Adviesbureau van Nederland? Kijk dan niet verder en schakel PAS bv in! Wij zijn dé specialist in planeconomie, gebiedsontwikkeling, grondbeleid en omgevingsrecht. Stuur een mail naar info@pasbv.nl of bel naar 0598 61 23 80 voor contact met ons kantoor in Groningen of 030 63 53 400 voor contact met onze locatie in Houten.

Nick van Lenthe PAS bv

Home > Ons team > Nick van Lenthe