Grondbeleid & Faciliterend Grondbeleid

OVERIGE VAKGEBIEDEN

Ruimtelijke doelstellingen behalen met PAS bv

Grondbeleid bepaalt hoe bouwgrond wordt gebruikt en verdeelt. Het is geen doel op zich maar een middel om uw ruimtelijke doelstellingen te kunnen concretiseren. PAS bv kan u hierbij van dienst zijn. Wij zijn een vooruitstrevend adviesbureau en landelijk actief. Van onze ervaren adviseurs kunt u niet alleen professioneel advies verwachten maar ook creatieve en gedurfde oplossingen op al uw vraagstukken. Onze adviseurs staan u bij op het gebied van grondbeleid en faciliterend grondbeleid, het proces en de financiën (zoals rekenmodellen en fondsvorming).

Brug stockphoto Sander WeetelingGrondbeleid: Bouwen op ervaren adviseurs

De adviseurs van PAS bv hebben jarenlange ervaring op het gebied van grondbeleid. Door de jaren heen hebben zij veel kennis opgedaan van wet- en regelgeving op het gebied van ruimtelijke ordening. Dankzij deze kennis kunnen zij perfect de belangen afwegen van alle betrokken stakeholders en zijn zij goed op de hoogte van de besluitvormingsprocessen binnen gemeentes. Zowel binnen als buiten de organisatie is communicatie hierbij het sleutelwoord. Onze adviseurs staan garant voor een succesvol project!

 

Nota grondbeleid: Doelen & Ambities

In een nota grondbeleid helpen de adviseurs van PAS bv met het formuleren van uw doelen, ambities en gewenste (financiële) deelname in gebiedsontwikkelingen die bij de beleidsdoelen van uw gemeente passen. Doet u aan actief of faciliterend grondbeleid? En hoe gaat uw gemeente om met marktpartijen? PAS bv heeft brede ervaring met het vertalen van deze ambities naar beleid.

“De samenwerking met de adviseur is erg plezierig: gaat in goede harmonie, heeft het in zich snel adequaat te reageren, altijd open discussies, denkt goed mee en is kritisch”

Frits Kamminga, Projectleider, Gemeente Haren

Lees meer over wat anderen vertellen over Pas BV

Faciliterend grondbeleid bij PAS bv

Faciliterend grondbeleid is een vorm van grondbeleid. Het wordt ook wel passief grondbeleid genoemd. Ook bij faciliterend grondbeleid kan PAS bv u van dienst zijn. Bij deze vorm van grondbeleid stelt de gemeente de kaders (in de vorm van een bestemmingsplan) voor de ontwikkeling vast, maar zijn derden (zoals ontwikkelaars of woningcorporaties) verantwoordelijk voor de realisatie. Bij faciliterend grondbeleid zijn de gemeentelijke investeringen, en dus risico’s, beperkt. Meer weten over faciliterend grondbeleid? Onze adviseurs kunnen u er alles over vertellen!

 

Stedelijke herverkaveling bij PAS bv

Steeds vaker worden ruimtelijke opgaven en gebiedsontwikkelingen binnenstedelijk aangepakt. Door versnipperd eigendom is grond- en opstalverwerving vaak zeer kostenintensief. Stedelijke herverkaveling is een middel om door middel van grondruil gebiedsontwikkeling op gang te helpen. PAS bv heeft een tool ontwikkeld die helpt bij stedelijke herkaveling. Dit is in samenwerking gegaan met het Kadaster en de Radboud Universiteit in Nijmegen. Zo hebben wij alle expertise in huis om u bij stedelijke herkaveling van het juiste advies te voorzien.
Lees hier meer over stedelijke herverkaveling

 

Grondbeleid & Vastgoedontwikkeling

Binnen grondbeleid is vastgoedontwikkeling een belangrijk onderdeel. Want wat wilt u precies ontwikkelen en hoe hoog bedragen de kosten van het project? Bij vastgoedontwikkeling voeren de adviseurs van PAS bv onder andere marktonderzoek en waardebepaling uit. Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek kunt u gefundeerde keuzes maken om van het project een succes te maken. Uiteraard kunt u bouwen op het deskundige advies van onze adviseurs. Wij denken namelijk graag met u mee!

Staat u aan de vooravond van een nieuw project? En kunt u daarbij de hulp gebruiken van een ervaren planeconoom? Schakel Planeconomie Adviesbureau PAS bv in! Wij zijn  gespecialiseerd in planeconomiegebiedsontwikkelinggrondbeleid en omgevingsrechtVelen gingen u al voor. Benieuwd naar wat de planeconomen van PAS bv voor u kunnen betekenen? Stuur dan een e-mail naar info@pasbv.nl. Liever direct contact? Bel 0598 61 23 80 voor ons kantoor in Groningen of 030 63 53 400 voor onze locatie in Houten.

Martijn Kooiman

Home > Vakgebieden > Grondbeleid