Adviseur Planeconomie & Gebiedsontwikkeling: Jasper Dijkstra

ERVAREN ADVISEUR IN PLANECONOMIE & GEBIEDSONTWIKKELING

Jasper Dijkstra is bij PAS bv de nuchtere Groninger. Hij is liever bescheiden dan arrogant, betrokken en altijd bereid om anderen te helpen. Dankzij zijn communicatieve instelling en goede kennis van grondexploitaties kan hij uiteenlopende projecten tot een succes maken. Zijn interesse en ambitie gaan met name uit naar werkzaamheden die zich richten op de volle breedte van planeconomie. Jasper is een ervaren en allround Adviseur Planeconomie & Gebiedsontwikkeling met enkele jaren ervaring binnen het vakgebied in de politiek-bestuurlijke context van diverse gemeenten.

Opleiding

Jasper heeft diverse opleidingen met succes afgerond aan de Rijksuniversiteit van Groningen. In 2007 begon hij met de Bachelor Sociale Geografie en Planologie. Gedurende deze studie heeft hij meerdere minors gevolgd in Media & Journalism studies, Culture, Landscape & Spatial planning en Spatial Economic Development. Na zijn bachelor begon hij in 2010 de Master Economische Geografie die hij na 2 jaar tot een goed einde bracht. Na deze Master volgde Jasper ook de 1e-graads lerarenopleiding LVHO Aardrijkskunde. Ook deze Master wist hij succesvol af te ronden.

Adviseur Planeconomie & Gebiedsontwikkeling: werkervaring

Door de jaren heen heeft Jasper voor verschillende opdrachtgevers gewerkt. Zo is hij als Planeconoom gedetacheerd bij de gemeente Steenwijkerland. Daarnaast heeft hij een soortgelijke opdracht uitgevoerd bij de gemeente Langedijk. Bij de gemeenten Weststellingwerf, Aa & Hunze, Slochteren en Wijk bij Duurstede heeft Jasper ondersteuning geboden bij een project in Herzienings- en MPG-trajecten. Ook voor Bureau Meerstad is Jasper werkzaam.

De werkzaamheden van een Planeconoom en Adviseur Gebiedsontwikkeling

Als ervaren Planeconoom en Adviseur Gebiedsontwikkeling heeft Jasper uiteenlopende taken. Zo coördineert hij herzieningstrajecten op het gebied van grondexploitaties, stelt hij procesbeschrijvingen en beleidsnotities op en voert hij haalbaarheidsstudies en scenario-analyses uit. Ook stelt hij risico-analyses op en beheert hij grondexploitaties. Tot slot participeert hij ook in projectgroepen zoals de projectgroep VPB-aangifte. Over de werkzaamheden voor gemeente Meerstad is het onderstaande stukje te lezen.

Planeconomie Meerstad

Meerstad is een woonkern in het oosten van de gemeente Groningen met 1.673 inwoners (26 februari 2020), oorspronkelijk op basis van een Gemeenschappelijke Regeling met de gemeente Slochteren. Op 1 januari 2017 is het hele gebied overgedragen aan de gemeente Groningen. De naam verwijst naar de combinatie van meer en stad, maar ook naar de vier MEER-dorpen in dit gebied: Middelbert, Engelbert, Euvelgunne en Roodehaan die volgens de plannen deel van Meerstad uitmaken. Meerstad is een woongebied waar water en natuur centraal staan. Twee derde van het gebied wordt namelijk natuur en water en slechts een derde van de oppervlakte wordt ingericht voor woningbouw.

Grondexploitatiemaatschappij Meerstad Beheer B.V. is de beherend vennoot van de commanditaire vennootschap Grondexptoitatiemaatschappij Meerstad C.V., waarvan gemeente Groningen de stille of commanditaire vennoot is. De Grondexploitatiemaatschappij Meerstad (GEMM), ook wel bekend onder de naam Bureau Meerstad, geeft uitvoering aan de plannen. Het bureau is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, aanleg en oplevering van openbare ruimte, de productie van bouwrijpe kavels voor wonen en voorzieningen en het realiseren van de bijbehorende infrastructuur in Meerstad. Daarnaast concentreert het bureau zich ook op de ontwikkeling en verkoop van woningen en vrije kavels in het plan.

Namens PAS bv zijn planeconomen Jasper Dijkstra en  Nick Klappe momenteel werkzaam voor Bureau Meerstad.

Planeconomische werkzaamheden voor Bureau Meerstad

De planeconomen  van PAS bv leveren planeconomische ondersteuning bij de herstructurering en herziening van de grondexploitaties aan Bureau Meerstad. Dit houdt in:

  • Ontwerpen en uitwerken van een goede nieuwe structuur voor de GREX Meerstad, aan de hand van deelgrondexploitatie Zuid;
  • implementeren van de nieuwe structuur in de andere deelgrondexploitaties van de GREX Meerstad;
  • zorgen voor een goede (dossier)onderbouwing van alle aanwezige kosten- en opbrengstenposten;
  • zorgen voor nieuwe onderbouwingen/grondslagen;
  • zorgen voor een goede samenhang tussen prijzenboek, programma, ruimtegebruik, kosten en opbrengsten;
  • zorgen voor een goede aansluiting op de huidige grondexploitatie met een verschillen-analyse;
  • opstellen van een toelichting op de nieuwe grondexploitatie;
  • overzetten van de grondexploitatie in het systeem van de gemeente Groningen.

Planeconoom en Adviseur Gebiedsontwikkeling Jasper Dijkstra inhuren voor uw project?

Staat u aan de vooravond van een nieuw project en bent u op zoek naar het beste Planeconomie Adviesbureau van Nederland? Kijk dan niet verder en schakel PAS bv in! Wij zijn dé specialist in planeconomie, gebiedsontwikkeling, grondbeleid en omgevingsrecht. Stuur een mail naar info@pasbv.nl of bel naar 0598 61 23 80 voor contact met ons kantoor in Groningen of 030 63 53 400 voor contact met onze locatie in Houten.

Jasper Dijkstra PAS bv

Home > Ons team > Jasper Dijkstra