Project Amstelveen Middenwaard vanuit de lucht

De Middenwaard is het voormalig grondlichaam gelegen tussen de wijken Groenelaan en Waardhuizen in Amstelveen. Volgens de woonagenda moeten in alle segmenten meer woningen worden gebouwd met een extra accent op betaalbare middeldure woningen. Mensen met een middeninkomen zoals o.a. verplegers, docenten en politiemensen verdienen te veel voor een sociale huurwoning maar te weinig om een huis te kunnen kopen of een hoge huur te betalen. Daarnaast zijn er een groot aantal kavels met villa’s reeds gerealiseerd, welke te zien zijn in de video. 

Bekijk dit project vanuit de lucht en lees het stukje van Nick van Lenthe over hoe deze wijk een oplossing biedt voor dit probleem doormiddel van verschillende deelgebieden voor de verschillende segmenten. 

Project Amstelveen middenwaard uitgelegd

Tussen de wijken Groenelaan en Waardhuizen ligt een strook grond waar oorspronkelijk de afslag van de snelweg A3 zou komen. Ter voorbereiding hierop is een grondlichaam geplaatst. De snelweg is er nooit gekomen.  

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan Amstelveen Zuid-Oost 2015 op 30 september 2015 heeft de gemeenteraad besloten dat er op het voormalig grondlichaam woningen gebouwd mogen worden.  

Het plan Amstelveen Middenwaard (plangebied ca. 3,6 ha) bestaat uit deelgebieden 1, 2, 3 en 4 en de gronden zijn in volledig eigendom van de gemeente Amstelveen.  

De gemeente is erg ambitieus op het gebied van duurzaamheid en de Middenwaard is daar een mooi voorbeeld van. Het grondlichaam is afgegraven en al voordat de plicht er was dat nieuwbouwwoningen gasloos moesten zijn, werden deelgebied 3 en 4 gasloos ontwikkelt.  

Het grondlichaam is afgegraven en deelgebied 3 wordt uitgegeven in 14 vrije kavels en deelgebied 4 in 5 vrije kavels. De vraag naar deze vrije kavels is groot, ze zijn op 2 na allemaal verkocht. 

Dat deze kavels nog beschikbaar zijn heeft niks te maken met de vraag maar vanwege andere, onder ander ontwikkel technische, redenen. Op onderstaande afbeeldingen ziet u artist impressions van hoe beoogd was om deelgebied 3 en 4 uit te geven. Op het filmpje ziet u hoe goed dit gelukt is.  

Amstelveen Middenwaard Plan
Amstelveen Middenwaard plan

Voor deelgebied 1 en 2 is er nog geen ontwikkelaar geselecteerd en is de gemeente zich nog aan het beraden op de ontwikkelstrategie. In deelgebied 1 biedt het bestemmingsplan de mogelijkheid om appartementen te bouwen. Voor deelgebied 2 schrijft het bestemmingsplan de bouw van woningen met een maximale bouwhoogte van 11 meter voor.  

 De jarenlange samenwerking tussen de gemeente Amstelveen en PAS bv heeft ook betrekking op het project Middenwaard. PAS bv heeft geadviseerd ten aanzien van de grondexploitatie en de ontwikkelstrategie voor deelgebied 3 en 4. Het komend jaar zal de ontwikkelstrategie voor deelgebied 1 en 2 geconcretiseerd worden. Beoogd is om daarna deelgebied 1 en 2 zo snel mogelijk op de markt zetten.  

 

Vragen over project Amstelveen Middenwaard?

Vragen aan de hand van deze pagina? Neem contact met ons op! PAS bv staat al ruim 25 jaar bekend om een daadkrachtige en heldere aanpak op het gebied van advies planeconomie en gebiedsontwikkeling. Met hun kennis van de markt en jarenlange ervaring met financiële modellen begeleiden de adviseurs van PAS bv gemeenten, projectontwikkelaars en woningbouwcorporaties op het gebied van planeconomiegebiedsontwikkelinggrondbeleid en omgevingsrecht. Wilt u samenwerken met PAS bv? Stuur een mail naar info@pasbv.nl of bel naar 0598 61 23 80 voor onze locatie in Groningen of 030 63 53 400 voor onze locatie in Houten.

Kom werken bij het leukste Planeconomie en Gebiedsontwikkeling Adviesbureau!

Vanwege onze groeiambities zijn wij op zoek naar jonge enthousiaste professionals die ons team komen versterken. PAS bv is een jong en dynamisch adviesbureau voor planeconomie, gebiedsontwikkeling, grondbeleid en omgevingsrecht, met vestigingen en Houten en in Groningen. Onze adviseurs zijn gespecialiseerd in het sturen en beheersen van planontwikkelingsprocessen. Zowel bij grootschalige, als kleinschalige ontwikkelingen.
Bekijk alle vacatures

Home > Over ons > Amstelveen Middenwaard vanuit de lucht