Omgevingsrecht

OVERIGE VAKGEBIEDEN

PAS bv begeleidt u ook bij Planologische Procedures

Omgevingsrecht ziet toe op de omgeving waarin wij leven. Natuur, milieu, water en ruimtelijke ordening zijn hier een onderdeel van. Omgevingsrecht is een rechtsgebied dat altijd in ontwikkeling is en ook een groot aantal wetten en regels omvat. Het gaat dus over beleid, regels en wetten die zorgen dat onze leefomgeving niet aangetast wordt. PAS bv begeleidt u bij projecten op het gebied van omgevingsrecht en planologische procedures. Wij hebben jarenlange ervaring in dit vakgebied en zijn landelijk actief.

Stockphoto vogel JapanOmgevingsrecht & Planologische Procedures

Bouwplannen moeten afgestemd zijn op de mogelijkheden van een bestemmingsplan. Wanneer dit niet het geval is zal deze herzien moeten worden. In sommige gevallen zal er een afwijkingsbesluit genomen moeten worden en is er een planologische procedure nodig.

De adviseurs van PAS bv zijn zeer ervaren in het begeleiden van planologische procedures en ondersteunen projectontwikkelaars, particulieren en gemeenten bij hun vraagstukken op het gebied van ruimtelijke ordening. U kunt hierbij altijd bouwen op gedegen én professioneel advies. Daarbij kunnen wij u ondersteunen bij het opstellen van onder andere een bestemmingsplan of ruimtelijke onderbouwing. Meer weten over onze werkwijze bij planologische procedures? Neem contact met ons op!

 

Omgevingsrecht: de werkwijze van PAS bv

Omgevingsrecht is voortdurend in ontwikkeling. De adviseurs van PAS bv zijn zich hiervan terdege bewust. Wij zitten dan ook niet stil en volgen alle ontwikkelingen op de voet zodat wij hier snel op in kunnen spelen. PAS bv begeleidt en adviseert gemeenten en andere overheden ook bij het doorlopen van planologische procedures. Of het nu gaat om een exploitatieplan, een onteigeningsprocedure, kostenverhaal (anterieure overeenkomst), contractvorming of een bestemmingsplanprocedure. De adviseurs van PAS bv kennen de laatste stand van zaken en geven u helder advies en goede ondersteuning.

“Erg tevreden over de inhoudelijke werkzaamheden en de goede samenwerking. De adviseurs van PAS bv zijn communicatief vaardig en proactief en brengen een positieve sfeer mee. “

Reinier Antonides, Teamleider/ -coach Vastgoed en Grondzaken, Gemeente Westerkwartier.

Lees meer over wat anderen vertellen over Pas BV

Omgevingsvergunningen en vergunningsvrij bouwen

Bij omgevingsrecht krijgt u te maken met omgevingsvergunningen of vergunningsvrij bouwen. Natuurlijk wilt u zich daar geen zorgen om hoeven maken. PAS bv helpt u. Wij werken met gespecialiseerde partijen samen zodat we altijd op de hoogte zijn of u over een vergunning moet beschikken of niet.

 

Staat u aan de vooravond van een nieuw project? En kunt u daarbij de hulp gebruiken van een ervaren planeconoom? Schakel Planeconomie Adviesbureau PAS bv in! Wij zijn  gespecialiseerd in planeconomiegebiedsontwikkelinggrondbeleid en omgevingsrechtVelen gingen u al voor. Benieuwd naar wat de planeconomen van PAS bv voor u kunnen betekenen? Stuur dan een e-mail naar info@pasbv.nl. Liever direct contact? Bel 0598 61 23 80 voor ons kantoor in Groningen of 030 63 53 400 voor onze locatie in Houten.

Martijn Kooiman

Home > Vakgebieden > Omgevingsrecht