Project Centrumplan Stein vanuit de lucht

Na de brand in 2009, waardoor veel van het centrum werd verwoest, is een nieuw centrumplan opgesteld en uitgevoerd voor het centrum van Stein. Dit plan werd het nieuwe hart van Stein. Naast de belangrijke functie van een winkelcentrum en het realiseren van woningen en een multifunctioneel centrum, heeft de gemeente Stein door realisering van het nieuwe centrumplan ook haar kloppend hart terug gekregen. PAS bv heeft in opdracht van de gemeente Stein de grondexploitatie opgesteld van de eerste haalbaarheidsstudie tot de daadwerkelijke uitvoering en oplevering van het project in 2016. Daarna is PAS bv bij het gehele proces betrokken geweest.

Bekijk dit PAS bv project vanuit de lucht en lees het hele verhaal van Martijn over de rol van PAS bv binnen dit project.

Project Centrumplan Stein uitgelegd

Door de realisatie van dit centrumplan in Stein is een nieuw winkelcentrum met zakelijke dienstverlening en horeca mogelijk gemaakt. Onderdeel van de verhoging van de kwaliteit en aantrekkingskracht vormde ook de realisatie van een multifunctionele accommodatie en zorgappartementen. Daarnaast is het gehele openbare gebied in en om het centrum gerevitaliseerd.

PAS bv heeft in opdracht van de gemeente Stein de grondexploitatie opgesteld van de eerste haalbaarheidsstudie tot de daadwerkelijke uitvoering en oplevering van het project in 2016.

Tijdens het planproces heeft PAS bv voorstellen gedaan voor planoptimalisaties en jaarlijks de grondexploitatie geactualiseerd en was zij verantwoordelijk voor het aanvragen van subsidies. Met kennis van subsidierandvoorwaarden en -vereisten is door PAS bv gezocht naar optimale invulling en verantwoording bij de aanvragen.

Daarnaast heeft PAS bv gedurende het gehele proces de onderhandelingen tussen gemeente en projectontwikkelaar ondersteund. Het resultaat is een prachtig nieuw centrum voor de gemeente Stein en haar inwoners!

Een nieuw project heeft sturing nodig op verschillende vlakken, bijvoorbeeld op de financiële haalbaarheid. Kunt u daar hulp bij gebruiken? De adviseurs en planeconomen van PAS bv begeleiden u graag! Met ruim 25 jaar ervaring streven wij naar succesvolle projecten op het gebied van planeconomie, gebiedsontwikkeling, grondbeleid, omgevingsrecht en projectmanagement. Lees hieronder hoe wij binnen onze vakgebieden tot het meeste optimale resultaat komen. Zowel bij grootschalige als bij kleinschalige projecten kunnen wij perfect advies gebiedsontwikkeling en planeconomie verzorgen!

Benieuwd naar onze andere projecten? Bekijk de andere PAS bv projecten vanuit de lucht of lees over onze projecten in PAS vertelt. 

Vragen over project Centrumplan Stein?

Vragen aan de hand van deze pagina? Neem contact met ons op! PAS bv staat al ruim 25 jaar bekend om een daadkrachtige en heldere aanpak op het gebied van advies planeconomie en gebiedsontwikkeling. Met hun kennis van de markt en jarenlange ervaring met financiële modellen begeleiden de adviseurs van PAS bv gemeenten, projectontwikkelaars en woningbouwcorporaties op het gebied van planeconomiegebiedsontwikkelinggrondbeleid en omgevingsrecht. Wilt u samenwerken met PAS bv? Stuur een mail naar info@pasbv.nl of bel naar 0598 61 23 80 voor onze locatie in Groningen of 030 63 53 400 voor onze locatie in Houten.

Kom werken bij het leukste Planeconomie en Gebiedsontwikkeling Adviesbureau!

Vanwege onze groeiambities zijn wij op zoek naar jonge enthousiaste professionals die ons team komen versterken. PAS bv is een jong en dynamisch adviesbureau voor planeconomie, gebiedsontwikkeling, grondbeleid en omgevingsrecht, met vestigingen en Houten en in Groningen. Onze adviseurs zijn gespecialiseerd in het sturen en beheersen van planontwikkelingsprocessen. Zowel bij grootschalige, als kleinschalige ontwikkelingen.
Bekijk alle vacatures

Home > Over ons > PAS bv centrumplan Stein vanuit de lucht