BREDE ERVARING IN GEBIEDSONTWIKKELING EN PLANECONOMIE

Ad van der Ven werkt sinds begin 2020 bij PAS bv. Bij eerdere werk- en opdrachtgevers heeft hij een brede ervaring opgebouwd in de gebiedsontwikkeling, vastgoed- en planeconomie. Daardoor weet hij als geen ander dat plannen maken en realiseren gebaseerd is op samenwerking tussen gemeenten en andere initiatiefnemers. Hij ziet daarbij financiële modellen als een belangrijk hulpmiddel om tussen die partijen evenwicht te creëren en tijdens de uitvoering het planproces te bewaken.

Opleiding

Ad is gek op topografische kaarten en ging daarom naar Delft om aan de Technische Universiteit Geodesie te studeren. Tijdens deze brede studie kreeg ruimtelijke planvormig zijn interesse en hij studeerde af op een financieel-technisch en juridisch onderwerp binnen het onteigeningsrecht.

Adviseur Planeconomie & Gebiedsontwikkeling: werkervaring

Vanuit een start bij een gemeentelijk grondbedrijf leerde Ad tijdens de VINEX-periode dat het realiseren van ruimtelijke plannen een zaak is van meerdere partijen. En daarna, bij een ruimtelijk procesbureau, dat het een uitdaging is om zeggenschap, risico’s, kosten en opbrengsten op een aanvaardbare wijze over betrokken partijen te verdelen. En dat het bijzonder interessant is om de drijfveren van gemeenten, projectontwikkelaars, corporaties en beleggers te analyseren en samen te brengen binnen een plan.

De werkzaamheden van een Adviseur Gebiedsontwikkeling en Planeconoom

Ad werkt bij PAS bv als strategisch adviseur gebiedsontwikkeling en planeconomie, voornamelijk in de initiatieffase van projecten. Zijn specialiteiten zijn haalbaarheids- en risicoanalyses en second opinions, maar is verder breed inzetbaar binnen het vakgebied. In de gemeente Rotterdam is hij momenteel werkzaam als interim senior planeconoom voor het stadsdeel Alexander. Hij levert daar een bijdrage aan de Rotterdamse verdichtingsopgave (o.m. Alexanderknoop en wijkcentra). Voor de gemeente Amstelveen heeft hij onlangs een waardering uitgevoerd voor de transformatie van gemeentelijke eigendommen op het bedrijventerrein Legmeer. Daarnaast werkt hij voor zijn oude werkgever Akro Consult bv nog aan diverse projecten o.m. aan de haalbaarheidsanalyse van het Hamerkwartier ten behoeve van de woningcorporatie Eigen Haard te Amsterdam.

Adviseur Planeconomie & Gebiedsontwikkeling Ad van der Ven inhuren voor uw project?

Staat u aan de vooravond van een nieuw project en bent u op zoek naar het beste Planeconomie Adviesbureau van Nederland? Kijk dan niet verder en schakel PAS bv in! Wij zijn dé specialist in planeconomie, gebiedsontwikkeling, grondbeleid en omgevingsrecht. Stuur een mail naar info@pasbv.nl of bel naar 0598 61 23 80 voor contact met ons kantoor in Groningen of 030 63 53 400 voor contact met onze locatie in Houten.

Ad van Ven

Home > Ons team > Ad van der Ven