GEDREVEN EN NAUWKEURIGE ADVISEUR

Gerwin Verlaan is sinds december 2019 werkzaam bij PAS bv. Daar vervult hij de rol van Adviseur Planeconomie & Gebiedsontwikkeling. Gerwin heeft altijd veel interesse gehad in vastgoedontwikkelingen. Tijdens zijn studiejaren kwam de interesse voor de financiële aspecten van gebiedsontwikkeling helemaal tot bloei. Samenwerken heeft hij hoog in het vaandel. Dat is volgens Gerwin de sleutel tot succes.

Gerwin Verlaan is een flexibele Planeconoom en gaat gestructureerd en uiterst nauwkeurig te werk. Dankzij deze eigenschappen is hij in staat om weloverwogen en goed onderbouwde keuzes te kunnen verantwoorden. Dit helpt hem en de belanghebbenden bij het boeken van het gewenste resultaat binnen ieder project.

Opleiding

Gerwin heeft in 2017 de hbo-opleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde aan de Hogeschool Utrecht succesvol afgerond. Daarna is hij van start gegaan met de master Spatial Planning (Planologie) aan de Universiteit Utrecht, welke hij in 2019 heeft afgerond.

Tijdens zijn studieperiode heeft Gerwin het vakgebied van gebiedsontwikkeling vanuit verschillende perspectieven kunnen ervaren. De financiële aspecten van gebiedsontwikkeling kan Gerwin daardoor goed onderbouwen en optimaliseren middels zijn opgedane kennis over de ruimtelijke ordening. Tevens heeft Gerwin de interne junior-leergang planeconomie en gebiedsontwikkeling aan de PAS-Academy doorlopen en is Gerwin momenteel bezig met de mediorenopleiding binnen PAS bv.

De werkzaamheden van een Adviseur Planeconomie & Gebiedsontwikkeling

Gerwin werkt volop aan zijn carrière en heeft inmiddels ervaring opgedaan bij diverse opdrachtgevers. Zo is hij al sinds het begin van zijn binnenkomst bij PAS bv als Planeconoom werkzaam binnen de gemeente Amstelveen en Aalsmeer, waar hij zich o.a. bezighoudt met ondersteuning bij het opstellen van het MPG, het uitvoeren van diverse haalbaarheidsstudies en het beheren en verder ontwikkelen van verschillende grondexploitaties.

Per mei 2024 werkt Gerwin ook voor ontwikkelaar BPD in Amsterdam. Hij vervult daar de functie van gebiedseconoom en houdt zich voornamelijk bezig met de beginfase van gebiedsontwikkeling, zoals het verwerven, in productie brengen en bouw- en woonrijp maken van kansrijke posities en het opstellen van grondexploitaties en haalbaarheidsanalyses.

Daarnaast is Gerwin nauw betrokken geweest bij de succesvolle subsidieaanvraag voor de woningbouwimpuls van de gemeente Geldrop-Mierlo. Bij deze gemeente is hij vervolgens lange tijd betrokken geweest om het subsidieplan verder uit te werken en heeft hij zich bezig mogen houden met de update van de Nota Kostenverhaal, waarbij tegelijkertijd werd voorgesorteerd op de invoering van de nieuwe Omgevingswet.

Ook is Gerwin actief geweest bij diverse losse adviesklussen, waaronder ondersteuning bij de subsidieaanvraag woningbouwimpuls voor de 4e tranche van de gemeente Wijchen. Daarnaast is Gerwin o.a. nog werkzaam geweest voor de gemeente Lochem met het opstellen van gebiedsanalyses en exploitatieherzieningen. Tot slot is Gerwin een van de risico experts binnen PAS bv en pakt hij diverse klussen op die te maken hebben met risicomanagement bij grondexploitaties.

Adviseur Planeconomie & Gebiedsontwikkeling Gerwin Verlaan inhuren voor uw project?

Staat u aan de vooravond van een nieuw project en kunt u wel een Planeconoom of Adviseur Gebiedsontwikkeling gebruiken? Wacht niet langer en schakel Adviesbureau PAS bv in! Wij zijn dé specialist in planeconomiegebiedsontwikkelinggrondbeleid en omgevingsrecht. Stuur een mail naar info@pasbv.nl of bel naar 0598 61 23 80 voor contact met ons kantoor in Groningen of 030 63 53 400 voor contact met onze locatie in Houten.

Adviseur Gerwin Verlaan

Home > Ons team > Gerwin Verlaan