Duurzaamheid is ook binnen de planeconomie een containerbegrip. Een containerbegrip dat symbool staat voor rekening houden met de omgeving nu en in de toekomst. Binnen de planeconomie betekent dit concreet dat gebouwen en gebieden op een verantwoorde en toekomstbestendige manier ontwikkeld worden.

Flexibiliteit

Een van de manieren om planeconomische duurzaamheid in plannen te verweven is door te focussen op flexibiliteit. De tijd dat een gebouw of een gebied veertig jaar lang dezelfde functie bekleed, is voorbij. Onze wereld, de mensen, de toegepaste technieken – en daarmee de gemeentelijke omgevingen – veranderen sneller dan ooit, evenals de functie van gebouwen en omliggende faciliteiten.

Waardeontwikkeling

PAS bv focust op een andere vorm van waardeontwikkeling. De specialisten van PAS bv begrijpen wanneer een project planeconomisch flexibel is, de financiële mogelijkheden worden geoptimaliseerd ten gunste van zowel de gemeente of de projectontwikkelaar, als ook van de uiteindelijke gebruiker.

Ben je op zoek naar een betrouwbare partner, die duurzaamheid niet gebruikt als populair containerbegrip, maar daadwerkelijk verweeft in plannen en berekeningen? Neem dan contact op met onze Senior Adviseur Gebiedsontwikkeling.