Vacature Projectmanager Planeconomie & Gebiedsontwikkeling

Houten/Groningen

32-40 uur

PAS bv team 2023 traineeship planeconomie

In verband met onze ambities en sterke groei zoeken wij voor onze vestigingen in Houten en in Groningen naar een Projectmanager Planeconomie & Gebiedsontwikkeling. Als Projectmanager ben jij een ervaren (strategisch) planeconoom/gebiedseconoom met een ruim netwerk in het vakgebied.  Zet je kennis en kunde in om samen met de collega’s van PAS bv klanten optimaal te bedienen en om junior collega’s op te leiden. Meer specifiek stuur je de projecten inhoudelijk, procesmatig en financieel aan. Heb jij interesse in een rol als Projectmanager bij PAS bv? Lees dan snel verder!

Solliciteer Direct
Oplossingsgericht

Oplossingsgericht

Loyalty Icon

Loyaal

No-nonsense

No-nonsense

Altijd blijven leren

Altijd blijven leren

Samenwerken

Samenwerken

Help mee om team van projectleiders uit te bouwen en vorm te geven. Zet je kennis en kunde in om samen met de collega’s van PAS bv klanten optimaal te bedienen en om junior collega’s op te leiden. Bij PAS bv heerst er een open bedrijfscultuur waarin samenwerken, altijd blijven leren, no-nonsense, loyaliteit en oplossingsgerichtheid centraal staan. Als Adviseur Planeconomie & Gebiedsontwikkeling werk je nauw samen met klanten, collega’s en belanghebbenden om tot de beste resultaten te komen. Teamspirit en jouw ontwikkeling op persoonlijk én zakelijk vlak staan voorop tijdens jouw dienstverband. Zo houden wij op vrijdag een kantoor dag waar wij met elkaar werken om PAS bv te verbeteren. Deze dag is een moment om kennis te delen, te overleggen en elkaar te helpen bij de verschillende projecten. Daarnaast gaan we vier keer per jaar met het hele bedrijf op bezoek bij een project dat raakvlak heeft met gebiedsontwikkeling. Tot slot organiseren wij ieder jaar een meerdaagse studiereis naar het buitenland. De afgelopen jaren hebben we een bezoek gebracht aan Valencia, Helsinki, Lissabon en New York. Zo leren we op een leuke manier hoe andere wereldsteden hun stad ingericht hebben.

 • Uitdagende projecten;
 • Een “platte organisatie” waar wij open staan voor frisse ideeën;
 • Een “warm” bad bij je nieuwe collega’s;
 • Een goed salaris;
 • Auto van de zaak;
 • Telefoon & laptop van de zaak;
 • Thuis werken mogelijk;
 • Mooie uitjes met andere PAS collega’s naar interessante projecten (PAS-dagen 4x per jaar);
 • Jaarlijkse projectbezoek naar het buitenland, waar we projecten bekijken, maar ook vooral lol maken samen.

Je stuurt de projecten inhoudelijk, procesmatig en financieel. Dit doe je samen met multidisciplinaire projectteams waar je in de rol van projectleider functioneel leiding aan geeft en verantwoordelijk bent voor de voortgang het project. Verder voer je namens onze klanten gesprekken en onderhandelingen met projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties en andere stakeholders. De focus bij PAS bv ligt daarbij op het haalbaar maken van projecten in financiële zin. Daarbij ga je de kennis gebruiken van onze eigen civieltechnisch kostendeskundigen, vastgoed deskundigen en planeconomen.

 • Je maakt voor de klant de ruimtelijke ontwikkeling (procesmatig en financieel) hanteerbaar en inzichtelijk
 • Je maakt actief gebruik van de expertise van de PAS collega’s en baseert daar je advies op
 • Je bent zelf accountmanager voor de klantenkring en opdrachten en draagt bij aan sales en marketing
 • Je vindt het leuk om extern cursussen en lezingen te geven op congressen, hogescholen, universiteiten en opleidingscentra
 • Je managet ook één van onze diverse interne projecten op het vlak van kennisontwikkeling
 • Je schrijft regelmatig artikelen voor nieuwsbrieven en vakbladen

Sturing geven aan een project, doelen formuleren en die te bereiken dat hoeven we jou niet uit te leggen. Je weet wat er in en rondom je projecten speelt en anticipeert daar vroegtijdig op.  Je bent in staat om als projectleider waarde toe te voegen aan veelal gemeentelijke organisaties.

 • Een afgeronde relevante WO- of HBO-opleiding
 • Minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied project- en procesmanagement in ruimtelijke projecten
 • Ervaring met het omgaan en onderhandelen met diverse (markt)partijen
 • Een scherpe blik op processturing en over aantoonbare ervaring met burgerparticipatie projecten
 • Ervaring met bestuurlijke besluitvormingsprocessen bij gemeenten

Bij PAS bv, waar gebiedsontwikkeling al 30 jaar ons motto is, hebben we een team van ruim 40 adviseurs wiens genen doordrenkt zijn met dit motto. Onze bedrijfscultuur is erg uniek doordat we allemaal volgens de volgende kernwaarde werken: Samenwerken , Altijd blijven leren, No-nonsense, Loyaal, Oplossingsgericht.

We zijn gepassioneerd om te transformeren, verduurzamen en haalbare projecten te realiseren. Onze adviseurs dragen bij aan het verfraaien van Nederland en streven ernaar om elke ruimte optimaal te benutten. Het creëren van waarde en het toevoegen ervan zijn daarbij essentiële pijlers. We hebben jouw hulp nodig en zijn op zoek naar de beste professionals in ons prachtige vakgebied om ons team te versterken!

Spreekt de functie van Projectmanager Planeconomie en Gebiedsontwikkeling jou aan en vind je dat wij jou uit moeten nodigen voor een kennismakingsgesprek? Stuur dan je sollicitatie met CV per mail naar Martijn Kooiman: talent@pasbv.nl of vul onderstaand sollicitatieformulier in. Upload hierin ook je motivatiebrief én CV. Meer informatie nodig? Bel dan naar 030 63 53 400. Wij hopen je dan snel bij ons op kantoor in Houten of Groningen te zien!

Wil je meer weten over deze vacature?

Neem dan contact op met ons op

Sollicitatieprocedure

Sollicitatie ontvangen

We hebben jouw sollicitatie goed ontvangen. Martijn neemt binnen een week contact met je op!

Kennismakingsgesprek met Martijn

Je komt naar kantoor in Houten om kennis te maken met Martijn. Tijdens dit gesprek bespreken we je motivatie, werkervaring en het beeld dat je van de functie hebt.

Kennismaking teamleider

In deze stap maak je kennis met een van de teamleiders die jouw mogelijke nieuwe teamleider wordt binnen PAS bv. Zo kunnen we kijken waar jouw ambities liggen en binnen welk team jij het beste past.

Arbeidsvoorwaarden gesprek en contract tekenen

Is het voor beide partijen in de vorige stappen goed gegaan? Dan kom je de derde keer op je nieuwe werkplek om de arbeidsvoorwaarden te bespreken en je contract te ondertekenen.

Home > Vacature Projectmanager Gebiedsontwikkeling