PAS bv Vertelt

Vragen over teamleiderschap bij PAS bv

Virginia Wolswijk PAS bv

In dit artikel wordt een kort interview weergegeven met Virginia Wolswijk over haar werk als teamleider bij PAS bv.  Door middel van een viertal vragen zal zij een beeld geven van haar taken en een kijkje geven in haar werkzaamheden. Lijkt het je ook leuk om de rol van teamleider bij PAS bv te vervullen? Bekijk de vacature!

Kun je wat vertellen over je functie bij PAS bv?

Sinds 1 september 2022 ben ik teamleider bij PAS bv. Daar ben ik 1 tot 1,5 dag per week mee bezig. Het team bestaat nu uit 15 collega’s. Daarvoor werkte ik ook al heel wat jaren bij PAS bv als adviseur. De rol van teamleider bij PAS bv houdt in dat ik aanspreekpunt ben voor mijn teamleden en dat ik verantwoordelijk ben voor dat hun werk goed verloopt en dat zij zich blijven ontwikkelen. Ook het onderhouden van contact met hun opdrachtgevers hoort daarbij.

Kun je wat vertellen over de werkzaamheden bij deze functie?

Mijn werkzaamheden zijn onder andere het organiseren en voorzitten van 2 wekelijkse teamoverleggen en het voeren van individuele (coachings)gesprekken met alle teamleden. Ook heb ik regelmatig overleg met het leiderschapsteam (de directie en de andere teamleider) waarbij de groeiambitie van PAS en hoe die te bereiken een belangrijk onderwerp is. Van hen krijg ik ook de nodige tips voor hoe ik als kersverse teamleider invulling kan geven aan die rol.

Wat zijn de uitdagingen in deze functie?

Uitdagingen zijn er uiteraard, maar liever schrijf ik hier over wat ik leuk vind aan de functie van teamleider. Dat is de verbinding met het bedrijf en met mijn teamleden. Als teamleider is het van belang om te weten waar je teamleden goed in zijn en wat ze leuk vinden, zodat ik ze zo goed mogelijk kan bijstaan in hun ontwikkeling en ervoor kan zorgen dat ze opdrachten doen die goed bij ze passen. Dat laatste zie ik als een van mijn belangrijkste uitdagingen.

Vervul je ook andere rollen binnen PAS bv?

Naast teamleider bij PAS bv ben ik voor 3 dagen per week vanuit PAS actief als projectleider kaveluitgifte voor het bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard te Ridderkerk. Ik vind het leuk om naast mijn taken voor het teamleiderschap ook inhoudelijk bezig te blijven in het mooie vakgebied gebiedsontwikkeling.

Werken bij PAS bv?

Spreekt de functie van teamleider, of wellicht een andere functie, bij PAS bv je aan? Bekijk dan onze openstaande vacatures en neem contact met ons op!

Martijn Kooiman

Home > PAS bv Vertelt > Virginia over functie als teamleider bij PAS bv